دسته : معماری
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 336 KB
تعداد صفحات : 8
بازدیدها : 556
برچسبها : مقاله آتریوم طراحی پایدار نگه داشت انرژی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلفهرست مطالب
خلاصه
مقدمه
مفهوم پایداری
طراحی پایدار
طراحی ساختمان اداری پایدار
بازنگری در طراحی فضاهای واسط : آتریوم ها
پیشینه تاریخی
بازنگری کالبدی
بررسی عملکرد آتریوم از نظر صرفه جویی و امکان نگه داشت انرژی در بناهای اداری
بازنگری در برنامه ریزی عملکردی
روشنایی طبیعی
ملاحظات آواشنودی (آکوستیکی) در آتریوم
نتیجه گیری
مراجع
**************************
بخشهایی از متن مقاله
این پژوهش ضمن بیان مفهوم پایداری و ضرورت نگرش به آن، به بررسی سنجش پایداری در ساختمان های اداری به طور خاص می پردازد. رویکرد پایداری در طراحی ساختمان های اداری به عنوان یکی از پر مصرف ترین منابع مصرف انرژی مبحثی است که امروزه دغدغه ذهنی بسیاری از طراحان پایدار قرار گرفته است. کارکنان اداره ها روزانه به طور میانگین بین 8 تا گاهی 12 ساعت را در محل کار خود سپری می نمایند. شناخت راهکارهای مؤثر و به کارگیری آنها در جهت تأمین آسایش و راحتی کارکنان یک مجموعه اداری جزء ضروریات طراحی بوده که در غیر این صورت، محیط، راندمان کاری را تا حد بسیاری پایین خواهد آورد. آنچه که فقدان آن در فضای اداری معاصر احساس می شود، تهویه مؤثر و مناسب در چنین فضاهایی می باشد. چرا که افراد در فضاهای اداری ساعات بسیاری را به صورت غیر فعال و ساکن به سر برده و هوای راکد آنها اگر جریان نیابد محیطی نا مناسب برای فعالیت ایجاد می نماید. در اینگونه فضاها، به جهت رفع مشکل، فضاهای واسطی مانند آتریوم ها (atrium) برای تأمین روشنایی طبیعی، شرایط آسایش داخلی، ایجاد ریز اقلیم معتدل و مفصلی فضایی طراحی می کنند که در ساختمان های اداری نقش مهمی ایفا می نمایند. این نورگیرها با ابعاد و فرم های مختلف ساخته شده اند و دارای پوشش سقفی از شیشه و دیوارهای جانبی با مساحت و مصالح مختلف اند که در ساختمان ها کاربردهای فراوان یافته اند. آتریوم به عنوان یک فضای واسط قابلیت مناسبی برای جذب انرژی خورشید و ذخیره سازی آن در زمستان و خروج گرمای محبوس شده و به جریان در آوردن هوای راکد در تابستان را دارند این میزان انرژی می تواند تا 40 % از انرژی مصرفی برای تأمین آسایش حرارتی درون آتریوم را کاهش دهد.
در این مقاله چگونگی تاثیر آتریوم ها در نگه داشت انرژی و رسیدن به اهداف معماری پایدار در ساختمان اداری بررسی می شود
آن چه که ملاک پایداری در طراحی یک ساختمان اداری می باشد شامل مواردی است که در تعریف ویژگی های یک ساختمان اداری پایدار به صورت زیر دسته بندی می شود. به عبارت دیگر یک ساختمان اداری در صورتی واجد شرایط پایداری می باشد که از فاکتورهای زیر برخوردار باشد. این فاکتورها عبارتند از:
- تهویه هوای طبیعی و یا ترکیبی از حالت طبیعی و مکانیکی
- برخورداری مناسب از نور روز
- تجهیزات سایه اندازی مخصوص برای کنترل نور خورشید
- توزیع مناسب نور در داخل ساختمان
- سامانه های ایستا
- کنترل ظرفیت دمایی ساختمان
- تهویه اثر ناودانی در آتریوم ها
- سقف های انتقالی خنک کننده هوا (2003, Graham)
آلودگی صوتی و سر و صدا و تمهیداتی که از بیرون به ساختمان اعمال می شود، استفاده از پنجره های بازشو را غیر عملی می سازد. در بسیاری از زمین های شهری در اغلب ساعات روز سایه ساختمان های مجاور مانعی در جهت نفوذ نور روز به داخل بنای پایدار می گردد و دست طراح را برای برقراری شرایط به منظور رسیدن به هدف کوتاه می نماید.
ایجاد یک آتریوم در یک ساختمان، به ویژه با کاربری های عمومی و اداری به چهار شکل می تواند باعث صرفه جویی شود:
1 -آتریوم به عنوان یک فضای حائل، به شکل میانجی حرارتی به طور معمول دارای 15 -18 درجه سانتی گراد دمای داخلی است، اما دمای خود آتریوم همراه با نوسانات دمای محیط پیرامون (Ambient) و با تاخیر زمانی در حال تغییر است. فضاهای مجاور آتریوم از تغییرات شدید محیط محافظت شده و از اتلاف حرارتی ناشی از سطوح شفاف آن ها می کاهد. مقدار این صرفه جویی بستگی به دمای داخلی آتریوم، وضعیت هوابندی و تهویه آتریوم، ضرائب هدایت حرارتی عناصر سازنده آن و میزان عایق کاری سطوح آن دارد.
2 -با ایجاد آتریوم پنجره های فضاهای مجاور درونی، می توانند تا حد نیاز بزرگ شده و نفوذ روشنایی طبیعی و کاهش مصرف نیروی برق را سبب شوند.
3 -با پیش گرم یا پیش سردسازی هوای تازه، بار گرمایش و سرمایش ساختمان کاهش می یابد.
...
خرید و دانلود آنی فایل