دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1742 KB
تعداد صفحات : 87
بازدیدها : 431
برچسبها : پایان نامه مهارت های ارتباطی مربی گری
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلهدف کلی پایان نامه حاضر؛ بررسی رابطه بین درجه مربی گری و مهارت های ارتباطی مربیان فوتبال دارای مدرک مربی گری (C,B,A)کنفدراسیون فوتبال آسیا می باشد.
ضرورت و اهمیت تحقیق
انسان موجودی اجتماعی است و آشکار است که این ماهیت اجتماعی، آدمی را به برقراری رابطه و ایجاد ارتباط با وجوه گوناگون اجتماع و مجموعه ای که در آن است رهنمون می گرداند. در واقع هر نوع فعالیت سازمان یافته، به ارتباطات نیازمند است و هدایت هر کاری، مستلزم پیام دادن است و بستر انتقال پیام ها، ارتباطات (در شکل گسترده آن) است و از همین رو راه دیگری برای هدایت کار افراد و گروههای کاری سازمان وجود ندارد. ریشه بسیاری از مشکلات فردی، سازمانی و اجتماعی را می توان در کمبود ارتباطات مؤثر نقش سیستم ارتباطی یا به طور کلی سود تعبیر و تفسیرهای ارتباطی جستجو کرد.
مهمترین و مشکلترین مهارت برای ایجاد رابطه های قوی با ورزشکاران، ارتباط کارآمد است. ارتباط کارآمد اصطلاحی است که اغلب علت پیروزی های عظیم قلمداد می شود. از سوی دیگر، ارتباط غیر کارآمد اغلب به عنوان تبینی برای شکست ها به کار می رود. مثلا ری اسکات که در سال 1974 به عنوان مربی نمونه سال آمریکا در جامعه ی ملی بسکتبال برگزیده شده بود در سال 1976 اخراج شد. دلیلی که توسط مدیریت در اختیار رسانه های همگانی قرار گرفت، از هم پاشیدگی فرایند ارتباطات او بود. بنابراین، ارتباط مستلزم داشتن چیزی بیش از اطلاعات درست و مناسب است. اطلاعات باید به درستی ارزشیابی گردد و در اختیار تصمیم گیرندگان اصلی قرار گیرد و به اقدامی مناسب و در خور منجر گردد. ارتباط میان اشخاص مستلزم فرد یا گروهی است که در انتقال اطلاعات به فرد یا گروه دیگری تلاش دارد. ارتباط کارآمد حاکی از این است که پیام برای فرستنده و گیرنده معنای مشابهی داشته است.
ایجاد ارتباط خوب و کارآمد، مشکل است اما برای مربی گری خوب، نقش اساسی دارد. ارتباط خوب باعث تسهیل ایجاد، شجاعت، دلسوزی، همکاری و حس گروهی در ورزشکاران می شود. هنر ارتباط ضروری و قابل یادگیری است. مربی و تیمی که در زمین بازی و خارج از آن به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، بلوغ لازم را برای انجام دادن کار از خود نشان می دهند دنیای ورزشکاری امروز بیشتر از همیشه چالش برانگیز است. فشارها و خواسته هایی که شما به عنوان یک مربی با آن ها مواجه می شوید، زیاد هستند ورزشکاران به دنبال تیم ها، برنامه ها و مدارسی هستند که مربیان آن ها بتوانند با ورزشکاران محترمانه گفتگو کنند. به این دلیل ارتباط خوب با مرحله پذیرش بازی کنان جدید شروع می شود. زمانی که شرایط سختی در یک تیم بوجود می آید، ورزشکاران انتظار دارند در برخورد با آنها، شخصیت ایشان حفظ شود. ارتباط خوب بین مربی و اعضای تیم به ایجاد محیط اعتماد و اطمینان کمک می کند و هر کسی می تواند با تمرکز روی نهایت تلاش در این محیط رشد کند.با یک ارتباط، خوب مشکلات و فشارهای مربی گری خیلی راحت تر کنترل می شود. ارتباط خوب کلید انتقال پیام و در نتیجه، کلید کار آمدتر بودن در نقش یک مربی است.
اهمیت تحقیق فوق از آن جهت می باشد که در تیم های فوتبال از یک سو همدلی، واکنش های عاطفی و روابط خوب انسانی و از سویی دیگر تنش و عدم توافقات به وفور مشاهده می شود، که اگر به گونه ای مناسب شناسایی، تجزیه و تحلیل و مورد استفاده قرار گیرد به طور یقین موجب موفقیت تیم ها می شوند. اگر مربیان تیم های فوتبال علاوه بر دانش و تجربه از مهارت های ارتباطی کافی برخوردار باشند، می توانند با انتخاب روش رهبری مناسب با بازی کنان خود ارتباط صحیح برقرار نموده و با بالا بردن روحیه همکاری و ایجاد انگیزه کار و فعالیت در آنها، زمینه موفقیت تیم را مهیا سازند.
بخش عمده کار مربی فراهم آوردن محیط مناسب کار و فعالیت برای بازیکنان می باشد که به دور از تعارضات و عدم توافقات در حصول به اهداف مشترک تیم همکاری نمایند.تیم های ورزشی مربیانی نیاز دارند که آرام دل و سالم باشند و فشارهای درونی برای انگیزش خود را بشناسند و رفتار خود را متعادل سازند. مربیانی که بتوانند احساسات و عواطف مثبت مانند بردباری، خوش بینی، آرمان داری، احساسات، عزت نفس و امثال آن را با عوامل منطقی مانند: هوشمند بودن، تفکر، تحلیل و سایر امور منطقی در هم بیامیزند و مسائل و مشکلات موجود در تیم را به نحو مطلوب مدیریت نماید.
ضرورت بررسی این مسئله از آنجا نمایان می گردد که وظیفه مربی نسبت به شاگردانش مانند وظایف مشکل یک پدر خوب است .بدیهی است که آموزش دادن حتی به یک نفر به قدر کافی مشکل است چه رسد به آموزش دادن و مربی گری در مورد تیمی که دارای بیست تا سی نفر بازیکن در سنین مختلف با علائق مختلف و فرهنگ تربیتی مختلف می باشد و این مسلما مشکلات زیادی را در برخواهد داشت. برای بهتر اداره کردن تیم و داشتن ارتباط دلپذیر با هر یک از افراد تیم لازم است به نیازهای بازی کنان خود واقف گشته و حتی المقدور نسبت به درخواست های منطقی آنان جواب مساعد داده شود وجهت سهولت کار، مربیان باید به فرایند ارتباط مؤثر و نیازمندی های بنیادی شاگردان خویش واقف باشند.
واژه ها و اصطلاحات:
الف) تعاریف نظری
عبارتست از توانایی ارسال و دریافت اطلاعات، افکار، احساسات و نگرش ها.
فرایندی است آموزشی و تربیتی که از طرق فعالیت های جسمانی، تمام ابعاد وجودی انسان را مورد توجه قرار می دهد و به رشد و توسعه آنها کمک می کند.
فرایند هماهنگی یک سری زمینه های کاربردی که منجر به یک برنامه سیستماتیک و مجهز جهت آماده سازی فرد منظور بهبود و توسعه رقابت و ورزش می گردد.
مهارت کلامی:عبارتست از بکارگیری آگاهانه نمادهای کلامی به منظور ترغیب دیگران به انجام کار.
بازخورد: عبارتست از برگشت نتیجه پیام به فرستنده بطوری که فرستنده پیام از وضعیت ارسال پیام و نحوه ی دریافت و درک آن آگاه گردد.
شنود مؤثر: عبارتست از دریافت معنی آنچه که فرد می شنود.
ب) تعاریف عملیاتی:
مهارت های ارتباطی: از نظر عملیاتی منظور از مهارت های ارتباطی در اینجا مجموع نمراتی است که مربیان از مهارت های کلامی، بازخورد و شنود موثر کسب می کنند و دامنه نمرات از حداقل 5(ضعیف) تا حداکثر 30 (قوی) متغیر است.
مهارت کلامی: از نظر عملیاتی منظور از مهارت کلامی در اینجا نمراتی است که مربیان از سوالات 3- 4- 7- 12- 15- 17 کسب می کنند، و دامنه ی نمرات از حداقل 5( مهارت کلامی ضعیف) تا حداکثر 30 (مهارت کلامی قوی) متغیراست.
مهارت بازخورد: از نظر عملیاتی منظور از مهارت بازخورد در اینجا نمراتی است که مربیان از سئوالات 1،5،9،11،13،16 کسب می کنند و دامنه نمرات از حداقل 5 (مهارت بازخورد ضعیف) تا حداکثر 30 (مهارت بازخورد قوی) متغیر است.
مهارت شنود مؤثر: از نظر عملیاتی منظور از مهارت شنود مؤثر در اینجا میزان نمراتی است که مربیان از سوالات 2-6-8-10-14-18 کسب می کنند و دامنه نمرات از حداقل 5 (مهارت شنود مؤثر ضعیف) تا 30 (مهارت شنود مؤثر قوی) متغیر است.
از نظر عملیاتی منظور از مربی C شخص یا فردی است که 2 سال بعد از فعالیت با مدرک درجه مربی گری D کنفدارسیون فوتبال آسیا و طی مدت 12 روز زیر نظر فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران و با هماهنگی کنفدراسیون فوتبال آسیا، در کلاس های مربی گری که آموزش تکنیک و تاکتیک در فوتبال را شامل می شود، شرکت می کند.
از نظر عملیاتی منظور از مربی B شخص یا فردی است که 2 سال بعد از فعالیت با مدرک مربی گری درجه C کنفدراسیون آسیا در سطح کشور، طی مدت 21 روز زیر نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا به آموزش جهت مرحله پیشرفته مربی گری در این کلاس ها شرکت می نماید.
از نظر عملیاتی منظور از مربی A، شخص یا فردی است در ضمن اینکه 2 سال از مدرک مربی B که کسب کرده سپری شده و بعد از گذشتن چند سال از مربی گری خودش در سطح استان و کشور و کسب تجارب گوناگون طی مدت یک ماه در کلاس های مربی گری A کنفدراسیون فوتبال آسیا شرکت می کند که در این کلاس ها اهم مطالبی که به این مربیان آموزش داده می شود، در مورد مدیریت باشگاه ها است.
فهرست مطالب پایان نامه
فصل اول
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های پژوهش
پیش فرض های پژوهش
محدودیت های تحقیق
واژه ها و اصطلاحات
فصل دوم پیشینه پژوهش
بخش اول : زیر بنای نظری پژوهش
مقدمه
عناصر ارتباطی
انواع ارتباطات
ارتباطات افقی، عمودی و مورب
ارتباط میان افراد
موانع ارتباطات میان افراد و چگونگی غلبه بر آنها
روش های بهبود پیام و حذف موانع ارتباطی
چگونگی حذف موانع ارتباطی در سازمان
اهمیت مهارت کلامی
ب) مهارت باز خورد
اهمیت مهارت بازخورد
ج) مهارت شنود مؤثر
سبک های سه گانه شنود
مربی گری
انتخاب حرفه ی مربی گری
مزایا و موانع مربی گری
آموزش و مربی گری
مسئولیت های مربی گری
احراز پست مربی گری
فلسفه مربی گری (انگیزه مربی گری)
جنبه های مهم ارتباط (بین ورزشکار و مربی)
انتقال پیام
تمرکز روی نقاط مثبت
احترام گذاشتن و مورد احترام بودن
ایجاد و حفظ اعتماد
نمایش شفقت
بخش دوم : ادبیات پیشینه
الف) تحقیقات انجام شده در داخل کشور
ب) تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
فصل سوم روش شناسی پژوهش
فصل چهارم یافته های پژوهش
فصل پنجم بحث نتیجه گیری و پیشنهادات
پیوست ها
منابع
شامل تمامی جداول و نمودارها
خرید و دانلود آنی فایل