دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 235 KB
تعداد صفحات : 82
بازدیدها : 261
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی عزت نفس در بین زنان مجرد و متاهل
«عزت» در اصل لغت به معنای شدت و قهر و غلبه است و لازمة آن شکست ناپذیری و عدم چیره شدن در مقابل قوای دیگر است. برخی گمان کرده اند که واژة «عزت» و «کرامت» هر دو به یک معنا بوده و معادل هم می باشند در حالیکه وقت در معنای لغوی این دو کله، آنها را از یکدیگر متمایز می سازد.
عزت نفس فضیلتی است که بین دو اخلاق رذیله قرار گرفته است و انسان در صورت انحراف از این صراط مستقیم، به دو مسیر انحرافی، یکی تکبر و دیگر تذلل گرفتار می شود. قرآن کریم تمامی عزت ها را تنها از ان خدا دانسته است و از دستیابی به عزت حقیقی تنها در سایة تقرب به خداوند ممکناست، راهکار عملی در راه رسیدن به عزت نفس واقعی همان اعقتاد و ایمان به مبدأ معاد و انجام عمل صالح و شایسته است.
قرآن کریم تبعیت از اولیا کفر و نیز انجام معاصی و گناهان را مستمسک عده ای برای رسیدن به عزت معرفی کرده است و بیان می دارد که این راهها هیچگاه نمی توانند عزتی را برای رسیدن به همراه بیاورند.
در این تحقیق، به بررسی عزت نفس بین زنان متأهل و مجرد پرداخته شده بدین ترتیب که میزان عزت نفس را با تست کوپر اسمیت مورد سنجش قرار داده ایم.
نمونه تحقیق 30 نفر زن متأهل و 30 نفر مجرد در نظر گرفته شد، پس از به دست آوردن نمرات خام، جدول توزیع فراوانی، شاخصهای گرایش مرکزی و پراکنش، نمودارهای چند ضلعی ترسیم شد و در نهایت از طریق ازمون t گروههای مستقل به بررسی تفاوت بین عزت نفس دو گروه پرداختیم.
از آنجائیکه t به دست آمده کوچکتر از t جدول بود. به این نتیجه رسیدیم که تفاوتی بین عزت نفس زنان متأهل و مجرد وجود ندارد.
در جوامع کنونی و بویژه با ورود به قرن بیستم و یکم اکثریت قریب اتفاق افراد به اصول بهداشتی مربوط به ابعاد مختلف جسمانی خویش اگاهی دارند و به والدین از طریق رسانه های گروهی و به فرزندان از طریق آموزشگاهها این مهم توصیه و سفارش می شود همچنین در روانشناسی شخصیت و روانشناسی اجتماعی مباحث جنجال برانگیزی مطرح می شوند، این مباحث جذایت خاصی را برای محققین ایجاد نموده و زمینه مساعدی را برای پرپایی تحقیقات بنیادی و کاربردی فراهم ساخته اند. یکی از موضوعاتیکه همواره به مانند پلی ارتباطی بین روان شناسی شخصیت و روانشناسی اجتماعی را ایجاد می کند مبحث خویشتن است در مبحث خویشتن عزت نفس، کنترل خویشتن و ... عنوان می گردد. ولی اکثریت جامعه متأسفانه به امر بسیار مهم بهداشت روانی خود و فرزندان اهمیت نمی دهند و بهتر آنکه بیان نمائیم آگاهی ندارند در حالی که بر حسب آمارهای کشورهای مختلف تعداد افراد مبنی بر مشکلات و معضلات روانی رو به فزونی است.
در این میان یکی از مباحث مهم در امر بهداشت روانی عزت نفس یا همان خود بزرگواری می باشد که یکی از خصوصیات مهم و اساسی شخصیت هر فردی را تشکیل می دهد و به طور حتم روی سایر جنبه های شخصی انسان اثر می گذارد و کمبود یا فقدان آن باعث عدم رشد سایر جنبه های شخصیت یا نما موزونی آنها خواهد شد و حتی ممکن است پایه گذار بیماریهای روانی گوناگون مانند افسردگی، کمرویی، پرخاشگری و ترس ... می شود.
عزت نفس از جمله سازه های روانشناختی است که در چند دهه اخیر مورد توجه بسیاری از روانشناسان و پژوهشگران قرار گرفته است. اهمیت عزت نفس برای کسانی که با نواجوانان سر و کار دارند امری روشن است. به طور کلی ارزیابیهایی که فرد از خود می کند عزت نفس او را شکل می دهد. همچنین عزت نفس درج تصویب، تأیید، پذیرش و ارزشمندی است که فرد نسبت به خود احساس می کند.
عزت نفس از خود پنداره متفاوت است، خود پنداره عبارت است از مجموعه ویژگی هایی که فرد برای توصیف خویش بکار می برد.
در حال حاضر، در جوامع مختلف و در کشورهای متعدد در مورد عزت نفس توسط افراد مختلف مخصوصاً روانشناسان و جامعه شناسان تعاریف متعددی بیان شده است.
در امر بهداشت روانی عزت نفس یا همان خود بزرگواری عزت نفس یکی از مباحث مهم است که یکی از خصوصیات مهم و اساسی شخصیت هر فردی را تشکیل می دهد و به طور حتم روی سایر جنبه های شخصی انسان اثر می گذارد. و کمبود یا فقدان آن باعث عدم رشد سایر جنبه های شخصیت یا ناموزونی آنها خواهد شد و حتی ممکن است پایه گذار بیماریهای روانی گوناگون مانند افسردگی، کمرویی، پرخاشگری، ترس و ... می شود.
در زمینه عوامل مؤثر بر عزت نفس عنوان می گردد که عوامل گوناگونی در ارتباط با آن می باشند که در این پژوهش هدف آن است از تفاوت های متعددی که بین مجردین و متأهلین وجود دارد عزت نفس مورد ارزیابی قرار می گیرد.
به عبارت دیگر رابطه ازدواج و عزت نفس مورد بررسی قرار می گیرد.
خرید و دانلود آنی فایل