دسته : جغرافیا
فرمت فایل : word
حجم فایل : 55 KB
تعداد صفحات : 94
بازدیدها : 406
برچسبها : جغرافیای سیاسی کردستان عراق ایران
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلتحقیق جغرافیای سیاسی-امنیتی کردستان عراق و پیامدهای امنیتی آن بر ایران
فایل دانلودی حاضر جنبه کمک تحقیقاتی داشته و از فصل چهارم به بعد آن موجود نیست.
بخشهایی از متن تحقیق
هدف هر پژوهش در واقع موتور اولیه روشن کننده و انگیزه نهایی در تحقیق است. هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی بستر جغرافیایی- امنیتی کردستان به ویژه عراق و فهم چرایی و چگونگی شکل گیری ترتیبات جغرافیایی سیاسی کردستان عراق است. چگونگی شکل گیری این ترتیبات مسلماً در رأی ملاحظات دولتی، میان دولتی و میان مرزی است که به تبع می تواند برای همسایگان عراق هم ملاحظات چندی را در بر داشته باشد. بررسی ملاحظات می توانند به عنوان مدل سازی در تصمیم گیری های سیاسی مورد توجه واقع شود.
مسئله کردها و عامل جغرافیایی کردستان عراق و ملاحظات ژئوپولیتیکی آن همواره ذهن تمام رژیم های حاکم بر بغداد را به خود مشغول داشته است چه بسا دولت هایی که در پی ناکامی در حل مسائل کردستان از قدرت بر افتاده اند و عده ای دیگر نیز با توسل به ابزار و سلاح سرکوب سعی کرده اند صورت مسئله کردستان عراق را پاک کنند.
در این تحقیق با بررسی پایه ای از مسائل کردستان و نیز نگاهی به روند تاریخی این بحران با تکیه بر عوامل تقسیم کردستان از دید ژئوپولیتیکی و بستر بحران زای جغرافیایی- امنیتی آن تلاش می شود حتی حل مسئله کردستان در قالب شکلی از فدرالیسم پس از فروپاشی رژیم بعث، در چارچوب تئوری بین المللی شدن منافع و تهدید یک بحران قومی به تحلیل ژئوپولیتیکی دست پیدا کنیم و قادر به ارائه پیش بینی در خصوص آینده و روابط عراق با همسایگانش باشیم و از سوی دیگر ملاحظات این تحولات را هم بر امنیت ملی ایران در نظر بگیریم.
این تحقیق با رویکردی ژئوپولیتیکی در بستر تحولات جبهه های ژئواستراتژیک و چرخش این جبهه ها به سمت ژئواکونومی بویژه در خاورمیانه فضای تحلیلی گسترده ای را از جغرافیای تهدید و منافع برای کردستان و کل منطقه در اختیار خواننده قرار خواهد داد.
تلاش نهایی و مهم این تحقیق این است که تحولات رخداده در کردستان عراق را با توجه به متن ژئوپولیتیکی در فضای جدید بین المللی تحلیل کند.
عراق به عنوان یکی از کشورهای مهم خاورمیانه، دارای اهمیت ژئوپولیتیکی خاصی است. این کشور به جهت قرار داشتن در یکی از مهم ترین موقعیت های جغرافیایی جهان، در مقاطع مختلف زمانی مورد توجه جوامع جهانی بویژه قدرت های بزرگ جهان به این منطقه بوده است! موقعیت جغرافیایی مشتمل بر وسعت خاک، پستی و بلندی، آب و هوای و موقعیت جغرافیایی کشور و شکل کشور است. در واقع یکی از مبانی مهم قدرت محلی به شمار می رود. برخی از متفکران و صاحب نظران علم ژئوپولیتیک که در اوضاع جغرافیایی و سیاسی کشورها مطالعه دارند معتقدند که وضع جغرافیایی در واقع تمام سیاست خارجی یک کشور را تعیین می کند. از این گروه می کند. از انگلستان و هاوس هافر را از آلمان می توان نام برد.
همچنین صاحب نظران و دانشمندان علوم دیگر سیاسی چون جغرافیای سیاسی آمریکایی به نام اسپایکمن پروفسور هانس مورگنتا و محقق آلمانی رودف اشتان و گیروفشر موقعیت جغرافیایی را یکی از عواملی می دانند که قدرت یک کشور بر آن مبتنی است. ناپلئون نیز عقیده داشت که سیاست خارجی یک کشور به وسیله وضع جغرافیایی آن کشور تعیین می شود. ...
فهرست مطالب تحقیق
فصل اول؛ کلیات تحقیق
1-1 طرح مسئله
1-2 هدف تحقیق
1-3 اهمیت تحقیق
1-4 فرضیه تحقیق
1-5 قلمرو تحقیق
1-6 روش شناسی تحقیق
1-7 محدودیت های تحقیق
1-8 ساختار تحقیق
1-9 کلیه واژگان
فصل دوم؛ ادبیات و مبانی نظری تحقیق
2-1- جغرافیای تاریخ، اجتماعی و امنیتی
2-1-1 - پیشینه نژادیتاریخی
2-1-2 - بررسی جغرافیایی و بستر اجتماعی-آیینی کردها
2-2 - پراکندگی کردها
2-2-1- کردهای ترکیه
2-2-2- کردهای عراق
2-2-3- کردهای ایران
2-2-4- کردهای سوریه
2-2-5- بررسی مهاجرت کردها به جمهوری های سابق شوروی و غرب
2-3- موقعیت ژئوپولیتیکی کردستان عراق
2-4- بررسی ترتیبات ژئوپولیتیکی نظامی کردستان عراق
فصل سوم؛ یافته های تحقیق: اوضاع سیاسیاجتماعی کردستان از شکل گیری عراق تا فروپاشی رژیم بعث
3-1- پایان قیومیت انگلستان و شکل گیری عراق
3-2- مفاد قرارداد 1970 بین کردها و رژیم عراق
3-3- جنگ ایران و عراق و وضعیت کردها
3-4- جنگ دوم خلیج فارس و کردها
3-5- تحولات داخلی کردستان مستقل
3-6- سیاست خاورمیانه ای آمریکا و مسئله کردستان
3-7- کردستان و فدرالیسم
خرید و دانلود آنی فایل