دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 16 KB
تعداد صفحات : 24
بازدیدها : 227
برچسبها : مدیریت کارخانه واحدهای صنعتی استقرار ماشین آلات
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله مدیریت واحدهای صنعتی کوچک
بخشهایی از متن مقاله
بررسی الگوهای کمی و کیفی در ارزیابی طرحهای استقرار و مدیریت کارخانه صنعتی کوچک :
به طور کلی الگوهای ارزیابی طرحها بر دو اساس طبقه بندی شده اند:
1- الگوهای معین 2- الگوهای اجتماعی
مسائل عمده ای که معمولا در مدیریت کارخانه مطرح می شوند عموما دارای خصوصیات کمی و کیفی اند، از آنجا که الگوهای ریاضی محض، صرفا جنبه های کمی مسائل را تحلیل و بررسی می کنند، کمک به مدیریت کارخانه به روشهای ساده کاربردی و در عین حال قابل قبول از اهداف اصلی این قسمت است.
تحلیل و بررسی عوامل کیفی از آن جهت مشکل است که نظریات شخصی را می توان در آنها دخالت داد سعی شده که با ارائه بعضی تکنیکهای ساده، روشهای معرفی شود که با استفاده از آنها مدیریت بتواند به گزینه بهتر دست یابد.
کار اصلی تصمیم گیرنده، انتخاب بهترینهاست، بهترین روش انبار کردن شایسته ترین روش تولید مناسبترین محل استقرار و غیره. اگر مدیر تصمیم گیرنده با گزینه هایی که پیامدهای کمی و کیفی مختلفی داشته باشند مواجه شود پیامد کمی کار تصمیم گیرنده را آسان کرده و با یک نظر گزینه برتر را انتخاب خواهد کرد؛ ولی اگر پیامدها تنها به اعداد کحض ختم نشوند و عوامل کیفی هم روی آنها اثر بگذارد استفاده از بعضی از تکنیکهای ساده برای ندیر لازم و ضروری است. ...
از آنجاییکه هر بخشی از کارخانه ترکیبی است از ایستگاه های کارتکی، بنابراین کارخانه ترکیبی خواهد بود از بخشهای منفرد که هریک نتیجه طبیعی است از بخشهای ترکیب شده که تشکیل دهنده توالی عملیات هستند. در نرحله اول از پیشرفت طرح استقرار ابتدا ترکیب بخشهای عملیاتی را در نواحی مورد نیاز تولید کارخانه در نظر می گیریم در مرحله دوم، افزودن بخشهای مکمل و ناحیه آن برای دفاتر مورد نیاز آن به تسهیلات تولید ضروری است.
برای تعیین کمی توالی یا ترتیب بخشهای تولید روشهای مختلفی وجود دارد که سه نوع از آنها عبارتند از :
1- تحلیل مارپیچها 2- تحلیل خط مستقیم 3- نمودارسازی برای سفر
اگر چه هیچ کدام از این سه روش کاملا کمی نیستند ولی هر سه روش از ارتباط ترتیب بخشها در درون ناحیه تولید یک ارزیابی کمی فراهم می آورد. این روشها را می توان برای تعیین موقعیت نسبی ماشینهای منفرد یا گروه های ماشینی درون هر بخش نیز مورد استفاده قرار داد. ضمن در نظر گرفتن ترتیب بخش ها، به یادآوردن این نکته ضروری و الزامی است که در اغلب تأسیسات تولیدی، تولید یک محصول به تنهایی قابل اهمیت نیست بلکه تولید یک گروه مشابه یا غیرمشابه محصولات هم اهمیت دارد. با در نظر گرفتن این حالتها، بخش ها باید در یک توالی خط مستقیم مرتب شوند به طوری که بعد از آماده کردن تجهیزات مورد نیاز برای یک عملیات باید بلافاصله تجهیزات مورد نیاز برای عملیات بعدی فرهم شود و بخش های فوق هم باید در جای خود نسبت به یکدیگر به صورت موازی قرار گیرند. ...
خرید و دانلود آنی فایل