دسته : پرسشنامه
فرمت فایل : word
حجم فایل : 21 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 386
برچسبها : آزمون پرسشنامه تحمل ناکامی ERTO
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلآزمون تحمل ناکامی (ERTO) - پرسشنامه ی تنظیم شده توسط دکتر اس . ان .ری (1998)
همه افراد در یک زمانی در طول زندگی باید کم یا بیش در برابر ناکامی از خود تحمل نشان دهند. اصطلاح تحمل ناکامی اشاره دارد به میزان فشار روانی که شخص می تواند تحمل کند قبل از این که رفتارش از حالت یکپارچگی در آمده مختل گردد. بنابراین تحمل ناکامی اشاره دارد به قابلیت فرد در نشان دادن مقاومت در کوشش علیرغم شکست مکرر و محیط خصوصیت آمیز، بنابراین ضروری است که ناکامی حاصل از شکست در امتحان، از دست دادن مقام و موقعیت و غیره را تحمل کنیم تا یکپارچگی شخصیت خود را ابقا کنیم.
کسی که به کوشش خود ادامه می دهد نسبت به کسی که از کو.شش هایش دست بر می دارد یا به شیوه واکنشی در رفتار دست می زند از تحمل ناکامی بیشتری برخوردار است. از نظر روزنوایگ تحمل ناکامی قابلیت فرد است در مقاومت در برابر ناکامی بدون این که در سازگاری روان شناختی اشکالی ایجاد شود ، یعنی بدون اینکه به شیوه های ناپسند رفتاری دست بزنند .
ناکامی هنگامی پیش می آید که شخص نتواند به هدف مطلوب برسد. علت آن موانع خاص یا نبودن اهداف مطلوب یا مناسب است. موانع ممکن است شامل موانع خارجی مانند جنگ، خشکسالی، زلزله ، طوفان، آتش و غیره باشد. همچنین نوسانات اقتصادی می تواند مانع نیل به اهداف مطلوب شده ناکامی ببار آورد. منبع ناکامی می تواند درونی جون عدم قابلیت در انجام کارها و بی کفایتی ، باشد. ناتوانی در رسیدن به اهداف می تواند به احساس حقارت و خواری بیانجامد.
ناکامی پدیدهپیچیده ای از انگیزش است . تا کسی برانگیخته نباشد ناکام نمی شود. ناکامی عموما این گونه درک می شود حالت منع در ارضای انگیزه یا تداخلی در پاسخ هدف یا در عمل واسطه ای که منتهی به آن هدف می شود .
بر طبق چرخه انگیزشی، هر نیاز، سائق یا انگیزه (که ممکن است زیستی، اجتماعی یا شخصیتی باشد) که تعادل حیاتی موجود زنده را به هم می زند . و یک رفتار در جهت هدف را به حرکت در می آورد ، می تواند نیاز را ارضا کند و تعادل را بازگرداند. وقتی بدون اشکال نیل به هدف صورت پذیرد ، انگیزه ارضا می شود و تعادل حاصل می گردد. اما گاهی اوقات در راه نیل به هدف اختلال با مانعی وجود دارد و رفتار واسطه در رسیدن به هدف دچار اختلال یا منبع می شود. در آن وقت فشار روانی فرد افزایش می یابد. شخص تا حدودی احساس ناکامی می کند، اما فرد در این مرحله برای غلبه بر مانع رفتارش را تغییر می دهد و نیروی بیشتری صرف می کندو برایرسیدن به هدف، بیشتر می کوشد. اگر مانع رفع شود هدف و رضایت حاصل می شود .اما اگر فرد پس از کوشش بیشتر به هدف نرسد تنش افزایش می یابد و احساس بیقراری و اختلالیا ناکامی نتیجه کار است. در این مرحله یکی ممکن است باز هم برای رفع مانع بکوشد و دیگری ممکن است رفتار واکنشی پیدا کند . ( کمک بخواهد یا از کوشش بازایستد، یا ابراز ناراحتی کند، یا ممکن است احساس خشم نماید و از تفکر راجع به هدف باز ایستد).
ویژگی پرسشنامه تحمل ناکامی erto
تعداد گویه ها : 5
تعداد مولفه : 5 (متغیر های ارگانیسمی/متغیر های محیطی/خصوصیات عمل/متغیر های فرهنگی/متغیر های دیگر)
روایی و پایایی : ندارد
نحوه نمره گذاری :دارد
منبع : دارد
نوع فایل : ورد word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 19 صفحه
خرید و دانلود آنی فایل