دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 25 KB
تعداد صفحات : 23
بازدیدها : 243
مبلغ : 1500 تومان
خرید این فایلتحقیق بررسی استرس، علایم و نشاه ها و راههای کنترل و کاهش استرس و اضطراب
مقدمه
استرس
استرس عبارت از یک واکنش جسمی است که به دنبال یک تحریک درونی یا بیرونی (محیطی) به وجود می آید. محرکی که استرس را به وجود می آورد، عامل استرس زا نامیده می شود. می توان گفت که استرس وضعیتی است که در آن فرد گرفتار مشکلی شده است که فراتر از توانائی های معمولی وی برای سازگاری با آن می باشد.
استرس نوعی نیاز جسمی یا ذهنی است که در ما پاسخ های خاصی را بر می انگیزد و به ما امکان می دهد تا با خطر مبارزه کنیم یا از آن بگریزیم. مقادیر کم استرس قادر است عملکرد شما را در اوضاع و احوال خاصی مثل ورزش و کار بهبود بخشد اما استرس بیش از حد به سلامت شخصی آسیب می رساند. با مشخص نمودن شرایط استرس زا و یافتن راه هایی برای مقابله با آن، قادر خواهید بود، استرس های مضر را به حداقل برسانید.
1) بعد عاطفی : شامل سه احساس اضطراب ، خشم و افسردگی2) بعد شناختی : شامل ضعف در تمرکز ، حافظه و تصمیم گیری3)بعد رفتاری : شامل خشونت ، پرخاشگری و عدم انجام وظایف4)بعد جسمانی : شامل انواع دردهای بدنی ، میگرن ، ناراحتی های قلبی ، بی خوابی و کاهش اشتها و انرژی
استرس ممکن است از حوادث یا شرایط برونی، واکنش های فردی به تنش ها یا ترکیبی از این عوامل ناشی شده باشد. از جمله منابع عمده برونی استرس می توان مشکلات درازمدتی مثل روابط خانوادگی ناراحت کننده، بیماری های ناتوان کننده یا بیکاری و نیز تغییرات عمده حتی تغییرات خوشایندی مثل ازدواج یا اثاث کشی و جمع شدن استرس های روزانه مثل دیررفتن سرکار یا گیرکردن در ترافیک را نام برد. از جمله الگوهای رفتاری ایجادکننده یا تشدیدکننده استرس هم می توان ناشکیبایی و پرخاشگری، عدم اعتماد به نفس و احساسات سرکوبگری مثل تنش یا اضطراب را بر شمرد.
اگر نشانه های استرس، زود تشخیص داده شوند، برای پیشگیری از مشکلاتی که برای سلامت ایجاد ممکن است شود، باید اقداماتی انجام داد. داشتن انرژی کمتر از حد معمول، کاهش اشتها یا خوردن بیش از حد معمول از جمله این نشانهمی باشد، ممکن است دچار سردرد یا زخم های دهان شوید و بیش از حد مستعد ابتلا به عفونت های خفیفی همچون سرماخوردگی شوید. اگر احساس استرس، زیاد باشد، ممکن است مضطرب، بغض کرده، تحریک پذیر یا غمگین باشید. خواب ممکن است مختل شود و روابط با دیگران کدورت یابد. برای آن که از این حالت رهایی یابید ممکن است به الکل، تنباکو یا موادمخدر وابسته شوید. اگر استرس موجب هر یک از این مشکلات شود، درصدد کمک از خانواده، دوستان یا پزشک خود برآیید.
اثرات سو ء استرس :بدیهی است اگر استرس شدید باشد و یا زیاد به طول انجامد زیان آور خواهد بود که مسلما سبب بروز بیماری هایی مانند اضطراب، افسردگی، فشارخون، بیماری های قلبی و .... خواهد شد. استرس در ایجاد و تشدید بیماری و همچنین تاخیر بهبودی و تداخل در امور درمان موثر است.
آثار فیزیولوژیک استرس :در شرایط استرس زا تعداد ضربان قلب و تنفس افزایش می یابد. فشارخون بالا می رود. حرکات معده کند و رگهای خونی منقبض می شود. استرس با کاهش دادن توانایی دفاعی بدن در مقابل بیماری ها منجر به بیماری می شود (غیرمسقیم)، فرد تحت استرس ممکن است قادر به انجام وظایف خود به صورت معمولی نباشد.
برای مقابله با هر مشکلی که بر تندرستی شما تاثیر می گذرد دو راه وجود دارد راه ساده تر و مرسومی که صدها سال درمانگران ترجیح می دهند ، تخفیف نشانه های اختلال است. اما روش منطقی ترو در دراز مدت، موثرتراین است که به رفع علت بروز نشانه ها بپردازید.
تا جایی که می توانید خود را بشناسید یعنی نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید؛ با جنبه های خوب و جنبه های بد خود کاملا آشنا باشید. بلند پروازیها، نیازها و آنچه را که دوست دارید یا دوست ندارید بدانید. ببینید چقدر رفتار تکانشی دارید ؛ چقدر صبور هستید ؛ چقدر مسئولیت پذیرید ؛ چقدر خوش بین هستید و چقدر کارایی دارید.
- باید موقعیت هایی که باعث بروز یا تشدید استرس در محیط و افراد پیرامون شما می شود را شناسایی نمائید.
- یکی از راههای موثر کاهش استرس پیدا کردن روش های جانشین برای اهداف و رفتارهایی است که نتوانستیم به آنها دسترسی پیدا کنیم و به انجام برسانیم.
- با سپردن مسئولیت به دیگران می توانیم استرس را کاهش دهیم. (تقسیم وظایف (- تنظیم وقت و هماهنگ کردن کارها بر اساس زمان مورد نیاز باعث کاهش استرس می شود.
- تقویت سلامت جسمی ، افکار مثبت ، منبع کنترل درونی، اجتماعی شدن ، حمایت اطرافیان و منابع مالی ، آرمیدگی و ورزش از دیگر راه های کنترل استرس می باشد.
نمی توان از همه استرس ها اجتناب کرد اما می توان یاد گرفت که چگونه می توان با استرس ها کنار آمد و سازگاری حاصل نمود.
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
تشخیص نشانه های استرس
راههای کاهش استرس
نظر انی کالای جیان درباره استرس(متغیرها)
نظرمتخصصان درباره استرس
نظر دکتر سیل درباره علل استرس
نشانه های استرس
تاثیرات ورزش بر کاهش استرس
تاثیرات ورزش و تغذیه بر استرس
تاثیرات کلی ورزش
تاثیرات کاهش استرس و اظطراب
ورزشهای سبک که بر کاهش استرس تاثیر دارد
نکاتی جهت تاثیر بهتر ورزش
نقش روزه گرفتن و ورزش در کاهش استرس
خرید و دانلود آنی فایل