دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 54 KB
تعداد صفحات : 31
بازدیدها : 172
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن:
اهمیت فعالیت اقتصادی در اسلام
در این مقاله بحثی پیرامون فعالیتهای اقتصادی در اسلام شکل می گیرد که بطور کامل به بررسی و نقش خانواده و تأثیر آن برروند فعالیتهای اقتصادی می پردازیم:
خانواده به عنوان نهادی ترین عضو جامعه کانون پرورش انسانهایی است که مب توانند در اقتصاد و فعالیتهای اقتصادی تاثیر بگذارند.از این رو در اسلام به خانواده اهمیت ویژه داده می شود.ما در اینجا به نقش و اهمیت خانواده و سپس به فعالیتهای اقتصادی در اسلام می پردازیم.
از میان نهادهای تأثیر گذار در عرصهی حیات اجتماعی آدمی ، خانواده یكی از قدیمیترین و اساسی ترین مباحث مطرح می باشد و شاید بتوان گفت كه در بین مسایل انسانی ، هیچ مسئله ای به سادگی ودر عین حال دامنه داری آن نیست.
به بیان روشنتر مسایل آن از آن بابت كه خانواده رایجترین وآشناترین نهاد برای هر انسان است وهیچ انسان متمدنی را نمی شناسیم كه خارج از خانه رشد وپرورش یافته باشد، ساده به نظر می رسد ودامنه دارترین مسایل است، از آن جهت كه رابطهی آدمی با آن نهاد دارای اثری دائمی می باشد و بر همه ی ابعاد وجودی انسان تأثیر گذار است.
...
مقایسه فعالیت اقتصادی در اسلام و در غرب
خدمت دیگر اسلام، دگرگون کردن ملاکهای سنتی برای همتایی همسران بود، که گاهی تساوی در طبقه اجتماعی یا ثروت یا موقعیت خانوادگی یا همحرفه بودن و یا درآمد و ثروت شوهر، از شروط سنتی و آداب اجتماعی شمرده میشد ولی اسلام، «همتایی» یا کفو بودن را در همفکری و بینش مشترک دینی و تناسب روحی و اخلاقی زن و شوهر دانست و هر زن مسلمان را برای هر مرد مسلمان، شایسته و درخور معرفی نمود.
در دوران صنعتی غرب، برخی «عشق» را ملاک همسانی و زناشویی میدانستند (که فقط با جوامع صنعتی غربی که دختران، وابستگی کمتری به خانواده دارند، تناسب داشت). این نظریه نیز در عمل، شکست خورد و ثابت شد که همانگونه که بینش اسلامی و تجربه میگوید عشقی سبب استواری خانواده میشود که آمیخته به ارتباطات نامشروع نبوده باشد و این عشق پس از ازدواج حساب شده نیز براحتی بوجود میآید حتی اگر قبل از ازدواج، روابط نزدیکی نبوده باشد.
3در اسلام انجام فعالیت اقتصادی بر عهده زن و مرد یکسان است،بهطورکلی میتوان سه نقطة بررسی را در خانواده درنظر گرفت: زن، شوهر، فرزند.ما به وضعیت هر کدام از دیدگاه اسلام می پردازیم:
الف - زن :
با وجودی که قدرت بدنی، اقتصادی و اجتماعی مرد در خانواده به او نقش اول مدیریت را داده ولی در بررسی دقیق و حذف این عوامل دیده میشود که زن عملاً نقش و قدرت بیشتری را داراست هرچند که در عرفها و حقوق گوناگون ملل و نظامهای حقوقی این نقش فراز و نشیبهایی داشته است. تفوق اداری مرد، از نظر اسلام، فقط وظایف او را سنگینتر میسازد و از نظر مقررات اسلامی نمیتواند تفوق واقعی و ارزشی برای مرد بیاورد بلکه او بسبب مسؤلیت سنگین خود، قهراً حتی مزایای کمتری نسبت به زن در زندگی مییابد و اگر بحکم اسلامی، مسؤولیتهای اخلاقی مرد را هم به مسئولیت قانونی او بیفزائیم، نتیجه آن، از خودگذشتگی مرد به نفع اعضای خانواده و از جمله زن خواهد بود.
...
در سال 1920 اعتصابی در کارخانه نساجی هند در گرفت . حزب کنگره فورا راه حلی را در جهت اثبات وفاداری به تاج و تخت انگلیش تصویب نمود و گاندی بر علیه این اعتصاب که آن را جلوه ای از " هرج و مرج سرخ " نامید موضع گرفت . در سال 1928 نیروهای انگلیسی رزمنده جوانی به نام بگات سینگ را دستگیر نمودند و او را به جرم ایجاد اغتشاش دادگاهی نمودند و موجی از اعتصاب و تحرک پیرامون دادگاه سینگ به راه افتاد . دقیقا در همین موقع بود که گاندی تصمیم گرفت راهپیمایی نافرمانی مدنی خود را آغاز کند . راهپیمایی ای که زیرکانه و به منظور تخلیه پتانسیل اعتراضی جنبش توسط انگلیس تحمل شد . راهپیمایی در ا9 مارس 1931 و با امضای توافقنامه ای بین گاندی و نماینده پادشاهی انگلستان و بدون کوچکترین اشاره ای به امکان عفو سینگ به اتمام رسید . چهار روز بعد سینگ به دار آویخته شد . بین سالهای 1942 تا 1946 امواج انقلابی هندوستان را به لرزه در آورد و انگلستان را مجبور ساخت تا استقلالی صوری به آن اعطا نماید .
منبع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل