دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 110 KB
تعداد صفحات : 74
بازدیدها : 388
برچسبها : روابط زناشویی صمیمیت زناشویی رضایت زناشویی عملکرد جنسی
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلمتغیرها: روابط زناشویی، صمیمیت زناشویی، رضایت زناشویی و عملکرد جنسی در بین زوجین،
با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پایان نامه
بخشهایی از متن
ازدواج پیمان مقدسی است که از طریق آن خانواده تشکیل می شود و تقریباً از ابتدای زندگی انسان در تمام زمان ها و مکان ها در میان اقوام و ملل و جوامع وجود داشته و مورد تأکید بیشتر ادیان بوده است. آن را پیوند مطلوب انسانی دانسته اند که به زندگی افراد معنا می بخشد. ازدواج در جامعه متغیر امروزی یک پدیده پیچیده است. انسان ها به دلایل مختلفی ازدواج می کنند. در کنار تمایلات جنسی که از مسائل اولیه هستند، عشق، امنیت اقتصادی، محافظت، امنیت عاطفی، احساس آرامش و فرار از تنهایی نیز بعضی از عواملی هستند که باعث گرایش به ازدواج می شوند. در واقع، ازدواج موفق و شروع رابطه زناشویی قادر است بسیاری از نیازهای روانی و جسمی را در یک محیط امن برآورده سازد و تأثیر بسزایی بر سلامت و بهداشت روانی افراد داشته باشد. سازمان جهانی بهداشت نیز خانواده را به عنوان عامل اجتماعی اولیه در افزایش سلامت و بهزیستی معرفی کرده است. پژوهش های مختلف بر این امر اشاره کرده اند که ازدواج موفق موجب می شود افراد شادتر، با نشاط تر و سالم تر زندگی کنند.
غریزه جنسی از نیازهای ذاتی انسان است، به طوری که مزلو این نیاز را در رده نیازهای جسمانی یا نیازهای حیاتی اولیه قرار داده است. در زمینه رابطه جنسی نیز می توان گفت که اگرچه زندگی زناشویی سعادتمندانه فقط تا اندازه ای مربوط به رابطه جنسی است ولی این رابطه ممکن است از مهم ترین علل خوشبختی یا عدم خوشبختی در زندگی زناشویی باشد. زیرا اگر این رابطه قانع کننده نباشد منجر به احساس محرومیت، ناکامی و عدم احساس ایمنی (به خطر افتادن سلامت روان) و در نتیجه از هم پاشیدگی خانواده می شود.
از آنجا که آمار طلاق در کل جهان رو به افزایش است و این افزایش تا حدی است که برخی از کشورها را با بحران مواجه کرده، در دهه گذشته پژوهشگران زیادی به بررسی عوامل مؤثر در استحکام و رضایتمندی زناشویی پرداخته اند و به عوامل بسیار زیادی اشاره شده که بسیاری از آنها با یکدیگر هم پوشی داشته و نیاز به طبقه بندی جدیدی را نشان می دهد. از جمله این عوامل می توان به عوامل روانشناختی، جمعیت شناختی، ویژگی والدین، سلامت جسمانی و روانی زوجین، ویژگی های شخصیتی، میزان استقلال یا وابستگی در ازدواج، جذابیت جسمانی، عوامل قبل از ازدواج و یا ترکیبی از عوامل فوق اشاره کرد. متأسفانه پژوهش هایی از این قبیل به علت پراکندگی قادر به نتیجه گیری کلی نیستند. اما به طور خلاصه پژوهشگران عوامل زیر را در رضایتمندی زناشویی مؤثر می دانند:
1. عوامل شناختی، باورهای غیر منطقی، اسنادهای ناسازگار و تعبیر وتفسیر های غلط
2. عوامل هیجانی و عاطفی
3. عوامل فیزیولوژیکی و بدنی
4. الگوهای رفتاری
5. حمایت اجتماعی
6. خشونت
7. وجود فرزند
8. تاریخچه زندگی و ویژگی های فردی
9. استرس ها
10. مسائل اقتصادی
11. مذهب
12. نوع رابطه زوجین
13. ساختار قدرت در خانواده
14. آداب و سنن اجتماعی، فرهنگی، زبان، هنجارها و تفاهم فکری و توافق مذهبی
15. ملاک های همسر گزینی
16. شیوه های همسر گزینی
خرید و دانلود آنی فایل